00000

Sött och syrligt samsas i samma fina form. Förvara kakorna torrt i burk med tättslutande lock.

För 20 formar

Ingredienser

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
100 g smör kallt tärnat
150 g mandelmassa
1 msk vatten

Fyllning:

2 apelsiner, rivet skal
2 dl apelsin pressad
1 dl strösocker
4 ägg

Mandelformar med citruskräm

1. Mixa snabbt ihop mjöl, smör, bitar av mandelmassa och vatten i matberedare.
2. Tryck ut degen i 20 aluminiumfolieformar. Ställ kallt 30 min. Sätt ugnen på 175°.
3. Tvätta apelsinerna noga i varmt vatten. Riv av skalet. Pressa saften. Låt skal, saft och socker koka upp i en liten kastrull. Kyl i vattenbad.
4. Vispa äggen lätt och vispa sedan ihop dem med fruktlagen.
5. Fördela fyllningen i formarna. Grädda längst ner i ugnen 20 min. Låt svalna i formarna. Garnera med rostade mandelflagor.