Mandelflarnsbakelser

Recept på fyllda mandelflarn med hjortronkräm. Flarnen kan frysas ofyllda för att läggas ihop med krämen vid servering.
Lägg ihop kakorna två och två med hjortronkräm emellan.
Lägg ihop kakorna två och två med hjortronkräm emellan. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 50 g sötmandel - skalad
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g glykos - (ca 3 msk)
  • 0,75 dl strösocker

Hjortronkräm

  • 0,5 dl hjortronmarmelad - eller fast sylt
  • 200 g färskost - naturell

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Finhacka mandeln och blanda med övriga ingredienser till en deg. Rulla 24 kulor av degen och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills flarnen fått gyllene färg. Stansa ut dem med en ring om du vill ha dem helt perfekt jämna. Men man får vara snabb innan de hinner stelna när de kommer ur ugnen. Låt flarnen kallna på galler.

  3. Kräm: Blanda marmelad och ost. Lägg ihop kakorna två och två med hjortronkräm mellan. Pudra över florsocker och servera.

Recept av Cecilia Hansson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!