Mandelbiskvikräm med nypongelé

Torkade nyponskal finns i hälsokostbutiker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 75 g mandelbiskvier
  • 2 ägg
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 burk mascarponeost - (250 g)

Gelé

  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk citron - pressad
  • 50 g nyponskal - torkade
  • 2 gelatinblad

Gör så här

  1. Gelé: Koka upp vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Tillsätt nyponskalen och låt dem koka  ca 15 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Sila ifrån nyponen och pressa ut saften försiktigt. Ta upp och låt gelatinet smälta i saften. Låt gelén kallna tills den blivit trögflytande.

  3. Madelbiskvikräm: Grovhacka mandelbiskvierna. Dela äggen. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Blanda ner mascarpone och mandelbiskvier i äggulepöset. Vänd ner äggvitorna. Fördela krämen i glas.

  4. Häll gelén över krämen och ställ kallt ca 1 timme före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!