55555

Mandelbiskvier är en klassisk finkaka. Mandelmjölet sätter smaken på dessa underbart goda biskvier.

För 20-25 kakor:

Ingredienser

4 dl mandelmjöl, (140 g)
1 bittermandel
1 dl strösocker
3 äggvitor
80 g choklad, mörk (70 %), + 200 g
150 g smör, rumsvarmt
1 msk amaretto, (mandellikör)
1,5 dl florsocker
1 äggula

20 minuter + 12 minuter i ugn + 30 minuter i frys

Mandelbiskvier – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmjöl med finriven bittermandel, socker och äggvitor. Klicka ut 15 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut kakorna med fuktiga händer.
  2. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt kakorna kallna på galler.
  3. Smält 80 g choklad över vattenbad eller i mikron. Vispa smör, amaretto och florsocker vitt och fluffigt. Vispa i äggulan. Vänd in den smälta chokladen och rör till en slät chokladkräm.
  4. Bred chokladkräm på under­sidan av biskvierna. Lägg dem på ett fat och ställ i frysen ca 30 min.
  5. Smält 200 g choklad över vattenbad eller i mikron. Doppa biskvierna i chokladen så att chokladkrämen blir täckt av choklad. Förvara kakorna svalt.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar