33333

Mandelbiscotti passar bra til en kopp kaffe. Sötmandel och citron har gett smak åt dessa läckra mandelbiscotti.

För 40 kakor:

Ingredienser

175 g sötmandel
100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl vetemjöl, (420 g)
1 msk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver, eller 1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 citron

20 min + 32 minuter i ugn + 1 timme att torka

Mandelbiscotti – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka mandeln och lägg den på en plåt eller i ugnssäker form. Rosta mandeln mitt i ugnen 7–9 min.
  2. Vispa smör och socker riktigt krämigt. Rör ner äggen, ett i taget.
    Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och arbeta in det tillsammans med mandeln i degen.
  3. Forma degen till tre rullar, ca 40 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda längderna mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Ta ut plåten och skär längderna, lite på snedden, i ca 2 cm breda bitar. Vänd  bitarna med snittytan uppåt på plåten. Sätt in plåten mitt i ugnen igen och rosta biscottin ca 10 min.
  5. Stäng av ugnen. Ta ut plåten och vänd andra snittytan uppåt. Sätt in plåten igen på eftervärme ca 1 timme. Låt skorporna kallna innan de läggs i en burk med lock.

Recept Eva Nordlinder, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Italienskt, Kex och skorpor