Mandelbakelse med lingon och vit choklad

Runda av med en bakelse som har allt - både lite nötigt, syrligt och sött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 400 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl

fyllning

  • 4 dl vispgrädde
  • 0,5 dl lingon - rårörda,, eller lingonsylt

garnering

  • 100 g vit choklad
  • lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka mandeln. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Blanda den med ägg och socker.

  2. Sikta i mjölet. Blanda i mandeln.

  3. Bred ut smeten i en smord liten långpanna, ca 20 x 30 cm.

  4. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 20 min. Låt bottnen svalna. Stansa ut runda kakor, ca 7 cm i diameter.

  5. Vispa grädden och blanda med rårörda lingon. Fyll grädden i en spritspåse. Spritsa grädden på mandelbottnen. Riv chokladen grovt och strö den  och lingonen på bakelserna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!