Mandel- och västerbottensostbakad lax

00000

Recept på mandel- och västerbottensostbakad lax, gärna med örret. Örret är en norsk fjordodlad regnbågslax som har fastare kött än andra laxfiskar.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

2 kilo örretfilé
150 g västerbottensost
150 g sötmandel
1 msk bladpersilja finhackad
1 msk dragon finhackad 
2 tsk salt
50 g smör

15 minuter + 20 minuter i ugn

Mandel- och västerbottensostbakad lax – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv västerbottensosten. Mixa med mandel och örter till en grynig röra.
  2. Lägg örretfilén på en plåt med bakplåtspapper. Krydda fisken med salt och strö över oströran. Hyvla över smöret. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 20 min.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Lax, Övrigt