3.73.73.73.73.7

Mandel- och citronkaka är saftig och god som den är, men en klick grädde och bär passar bra till. I Ligurien serveras den gärna med ett glas prosecco.

För 10 bitar

Ingredienser

3 dl mandelmjöl, + 2 msk
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 citron
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl olivolja, mild
50 g mandel, flagad

Garnering

florsocker

Mandel- och citronkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda 3 dl mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Smörj en form och ströa med 2 msk mandelmjöl.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Vänd ner mjölblandning, citronskal, 1 msk citronsaft och olja. Rör samman. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 min. Låt svalna och pudra över florsocker.