Mandel- och citronkaka Foto: Anna Kern 3.73.73.73.73.7(69) Mandel- och citronkaka är saftig och god som den är, men en klick grädde och bär passar bra till. I Ligurien serveras den gärna med ett glas prosecco. Skriv ut För 10 bitar Ingredienser 3 dl mandelmjöl, + 2 msk 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 citron 2 ägg 2 dl strösocker 1 dl olivolja, mild 50 g mandel, flagad Garnering florsocker Mandel- och citronkaka – gör så här: Sätt ugnen på 175°. Blanda 3 dl mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Smörj en form och ströa med 2 msk mandelmjöl. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner mjölblandning, citronskal, 1 msk citronsaft och olja. Rör samman. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 min. Låt svalna och pudra över florsocker. Fler recept med: Ägg och mejeri, Bakning, Italienskt, Kakor och bullar Kakor och bullar Hallongrottor med saffran och vit choklad 25 minuter + 1 dygn för saffranet att dra + 10 minuter i ugn Julgodis Cappuccinofudge 45 minuter + tid att stelna Julgodis Cashew- och karamell ”clusters” med choklad 40 minuter Kakor och bullar Pistasch- och mandelkakor 30 minuter + 12 minuter i ugn