Mandel- och chokladsnittar

Mandel- och chokladsnittar är knapriga och försvinnande goda.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 150 g choklad - mörk (70 %)
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandel och choklad.

  2. Blanda ihop mjöl, smör, socker och vaniljsocker till en deg. Tillsätt mandel och choklad.

  3. Tryck ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock, på en plåt med ­bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Skär kakan i trekanter medan den fortfarande är varm. Låt bitarna kallna på galler.

Recept av Fredrik Björlin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!