4.74.74.74.74.7

Mandel- och chokladsnittar är knapriga och försvinnande goda.

För 30 kakor:

Ingredienser

200 g sötmandel
150 g choklad, mörk (70 %)
4 dl vetemjöl, (240 g)
200 g smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

30 minuter + 25 minuter i ugn

Mandel- och chokladsnittar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandel och choklad.
  2. Blanda ihop mjöl, smör, socker och vaniljsocker till en deg. Tillsätt mandel och choklad.
  3. Tryck ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock, på en plåt med ­bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Skär kakan i trekanter medan den fortfarande är varm. Låt bitarna kallna på galler.

Recept av Fredrik Björlin

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar