Mandarinmousse i sitt skal

Fräsch och härlig efterrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 8 mandariner - små, eller clementiner
  • 1 ägg
  • 3 msk strösocker
  • 2 dl juice - från madarinerna
  • 1 msk apelsinjuice - koncentrerad
  • 0,75 dl vispgrädde

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk napoleon mandarinlikör
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Skär av ett lock på mandarinerna (som till en semla). Spara locken. Gröp ur fruktköttet och kör det i mixer till en juice, sila.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i juicen och apelsinkoncentratet. Vispa grädden och vänd ner den i blandningen.

  3. Lyft upp och gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Blanda dem med lite av moussen och vispa sen ner allt i moussen under kraftig vispning. Fördela omedelbart i de urgröpta skalen. Förvara i kylen under plastfilm. Hit kan förberedas dagen före.

  4. Några timmar innan gästerna kommer vispas grädden med mandarinlikören och sockret. Spritsa vackra toppar på mandarinerna och dekorera med locket. Förvara i kylen tills det är dags att servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!