Malins sommarsallad

Den här salladen är enkel, fräsch och väldigt god. Genom grillning får bläckfisk och räkor god smak. Man kan även halstra dem hastigt i en stekpanna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g bläckfisktuber - (4 st)
  • 400 g räkor - med skal
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 50 g babyspenat
  • 1,5 gurka
  • 1 paprika - röd
  • 2 msk ostronsås - (finns på den asiatiska avdelningen)
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Till servering

  • 2 limeklyftor

Gör så här

  1. Rensa bort brosket och skär ringar av bläckfisken. Skala räkorna. Skär eller bryt salladen i grova bitar. Skär paprika och gurka i bitar. Blanda med salladen. Lägg upp den på 2 tallrikar.

  2. Trä upp bläckfisk och räkor på spett eller lägg dem i halster så de inte faller ner om du använder utegrill. Grilla bläckfisken i ca 1 minut per sida. Grilla även räkorna hastigt. Använder du grillpanna behövs inga spett. Hetta upp pannan ordentligt före grillningen.

  3. Blanda ner den nygrillade bläckfisken och räkorna i ostronsås. Fördela dem sedan över salladen. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Servera med en limeklyfta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!