Makrill plaki

Plaki är en grekisk fiskrätt som också kan lagas med uer (havsabborrefiléer). Här har jag använt makrillfiléer. Hela vitlöksklyftor kan bakas med fisken i ugnen, dessa kan uteslutas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 - 600 g makrillfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm citronpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 citron - pressad saft från (ca 3/4 dl)

Pålägg

  • 2 msk myntablad
  • 4 tomat
  • 2 dl svarta oliver - urkärnade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja

Tillbehör

  • potatis - kokt
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem på ett oljat ugnssäkert fat. Häll över citronsaften.

  3. Hacka myntablad och tomater. Skiva oliverna. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fördela mynta, tomater, oliver och vitlök över fisken. Ringla över olivolja. Sätt fatet mitt i ugnen och låt stå ca 20 min eller tills fisken är klar.

  4. Servera med kokt potatis och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!