Makrill med tropisk fruktsalsa

En riktigt god kombination är rökt fisk med söta och friska frukter som papaya, melon och lime. I stället för burgare kan man servera fiskfiléerna och salsan till kokt het färskpotatis.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 makrillar - rökta, (eller 4 st böcklingar)

Tropisk fruktsalsa

  • 1 papaya - tärnad
  • 1 vattenmelon - klyfta, i tärningar
  • 1 äpple - tärnat
  • 2 salladslökar - i små bitar
  • 1 tsk lime - rivet skal
  • 1 krm salt

Servera med

  • limeklyftor
  • sallad
  • 4 skivor bröd - rostat eller grillat

Gör så här

  1. Rensa fisken till benfria filéer.

  2. Blanda samman salsan.

  3. Grilla eller rosta brödet. Lägg salladsblad på bröden och fördela fisken ovanpå. Toppa burgaren med salsa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!