Makrill med sallad av endive, apelsin och krabba
Ingredienser
- 4 - 8 makrillfiléer - (ca 200 g per person)
- 1 tsk salt
- 1 msk rapsolja - kallpressad
Mango- och limeglace
- 1,5 dl mango chutney
- 1 lime
- 0,5 tsk röd chili - strimlad, t ex spansk peppar
- 0,5 tsk salt
Endivesallad
- 3 endiver
- 0,5 fänkål
- 3 apelsiner
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 2 msk rapsolja - kallpressad
- 150 g krabbkött - (från hel krabba eller konserv)
Gör så här
-
Glace: Mixa mango chutney slät med mixerstav. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda mango chutney, limeskal, limesaft och chili. Smaka av med salt. Spara hälften av glacen till servering.
-
Endivesallad: Plocka endivebladen och lägg dem i kallt vatten. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor.Häll av vattnet från endiverna. Skär dem eventuellt i mindre bitar. Blanda endiveblad, fänkål och apelsiner till en sallad. Smaka av med salt och peppar och ringla över olja. Fördela krabbköttet över.
-
Krydda makrillen med salt och pensla med olja. Grilla den på direkt värme med skinnsidan ner först, ca 5 min per sida. Pensla med glace under tiden.
-
Servera makrillen med endivesallad och den sparade glacen.