Makaronigratäng med kassler och ratatouille

En enkel rätt att börja veckan med. Var försiktig med salt, kasslern kan ofta ge tillräckligt med sälta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl makaroner
  • 300 g kassler
  • 1 tsk olivolja
  • 1 påse ratatouille - (400 g) fryst
  • 1 pkt cantadou med vitlökssmak - gärna lätt 11 % (125 g)
  • 1 påse västerbottenost - riven (150 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka makaronerna och strimla kasslern.

  2. Woka ratatouillen i olivoljan i en stekpanna ca 5 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna. Låt färskosten och det mesta av den rivna osten smälta ner i de heta, avrunna makaronerna. Blanda ner ratatouillen och kasslern.

  3. Lägg blandningen i en ugnssäker form och strö över resten av den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen 15 minuter eller tills gratängen är genomvarm och fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!