00000

Gratinerad pasta med ostsås och körsbärstomater. Förbered gärna pastan dagen innan, gratinera mitt i ugnen i 200° ca 30 min.

För 4 personer

Ingredienser

10 cocktailtomater (250 g)
300 g pasta t ex makaroner eller penne
4 msk vetemjöl
8 dl mjölk
5 dl ost riven, gärna olika sorter
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 tsk smör till formen
3 msk basilika eller persilja finstrimlad
2 tsk olivolja

Makaroni al forno

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela tomaterna.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  4. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Koka upp under omrörning och koka ca 2 min. Rör ner 4 1/2 dl av osten och smaka av med salt och peppar. Blanda i pastan. Blanda i tomaterna.
  5. Bred ut pastan på en smord ugnssäker form, strö över resten av osten och basilikan. Ringla över olivoljan.
  6. Gratinera mitt i ugnen 18–20 min.