Makaroni al forno

Gratinerad pasta med ostsås och körsbärstomater. Förbered gärna pastan dagen innan, gratinera mitt i ugnen i 200° ca 30 min.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 cocktailtomater - (250 g)
  • 300 g pasta - t ex makaroner eller penne
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 5 dl ost - riven, gärna olika sorter
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk smör - till formen
  • 3 msk basilika - eller persilja finstrimlad
  • 2 tsk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Dela tomaterna.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.

  4. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Koka upp under omrörning och koka ca 2 min. Rör ner 4 1/2 dl av osten och smaka av med salt och peppar. Blanda i pastan. Blanda i tomaterna.

  5. Bred ut pastan på en smord ugnssäker form, strö över resten av osten och basilikan. Ringla över olivoljan.

  6. Gratinera mitt i ugnen 18–20 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!