Majssoppa med korvslantar

Förgyll vardagen med en guldgul värmande soppa! Variera genom att servera soppan med bitar av grillad kyckling eller tärnad skinka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 morot - stor (ca 150 g)
  • 1 röd spansk peppar - mild
  • 1 msk olivolja
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 burkar majs - (à 340 g)
  • 2 dl mjölk
  • 6 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 korvar - t ex chorizo

Garnering

  • kryddgrönt - t ex basilika eller rucola

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär moroten i små bitar. Dela, kärna ur och hacka pepparn.

  2. Fräs löken, moroten och pepparn i oljan, i en gryta 3-5 min utan att det tar färg.

  3. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt majsen med spad och koka under lock ca 10 min. Häll soppan i en mixer och kör till en slät massa. Häll tillbaka soppan i grytan och späd med mjölken och vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.

  4. Skiva korven i slantar och fräs dem i en torr stekpanna 1-2 min. Servera soppan med korvslantarna. Garnera med kryddgrönt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!