00000

Förgyll vardagen med en guldgul värmande soppa! Variera genom att servera soppan med bitar av grillad kyckling eller tärnad skinka.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök
1 morot stor (ca 150 g)
1 röd spansk peppar mild
1 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
2 burkar majs (à 340 g)
2 dl mjölk
6 dl vatten
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 korvar t ex chorizo

Garnering:

kryddgrönt, t ex basilika eller rucola

1. Skala och hacka löken. Skala och skär moroten i små bitar. Dela, kärna ur och hacka pepparn.
2. Fräs löken, moroten och pepparn i oljan, i en gryta 3-5
min utan att det tar färg.
3. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt majsen med spad
och koka under lock ca 10 min. Häll soppan i en mixer och kör till en slät massa. Häll tillbaka soppan i grytan och späd med mjölken och vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.
4. Skiva korven i slantar och fräs dem i en torr stekpanna
1-2 min. Servera soppan med korvslantarna. Garnera med
kryddgrönt.