00000

Koriander, vitlök och chili sätter mycket smak på den sötstarka salladen.

För 10 pers på buffé

Ingredienser

4 majskolvar, eller 2 burkar majskorn (à ca 300 g)
1 knippa salladslök
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
2 msk råsocker
2 msk citron, pressad
1 tsk salt
100 g bladspenat, färsk
1 kruka koriander

1. Dra bort blasten från den färska majsen. Ställ majskolven på högkant och skär av majskornen. Låt majs på burk rinna av. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
2. Fräs majs, lök, chili och vitlök i olja i en kastrull ca 5 min under omrörning. Tillsätt socker, citronsaft och salt och fräs ytterligare ca 5 min. Låt kallna.
3. Ansa och finhacka spenaten.  Grovhacka koriandern. Rör ner spenat och koriander i majssalladen precis före servering.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader