Plättar är alltid populärt, här med guldgul majs och keso i smeten.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g frysta majskorn
2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 ägg
1 dl gräddfil
2 msk smör
2 avokado
250 g keso

Recept: Majsplättar med avokado och keso

  1. Lägg majsen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och dra kastrullen åt sidan.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Knäck i äggen och tillsätt gräddfilen. Vispa ihop till en jämn, tjock smet.
  3. Låt majsen rinna av i ett durkslag. Mixa den till ett grovt mos i en matberedare. Rör ner det i smeten.
  4. Hetta upp smör i en stekpanna. Klicka ut plättar av smeten och stek dem ca 1 minut på varje sida. Servera varma med avokado och Keso.

Tips! Lite bakpulver i smeten gör att plättarna lyfter till oanade höjder!

Ca 470 kcal per portion: 24 g fett • 18 g protein • 43 g kolhydrater

Fler recept med: Ägg och mejeri, Övrigt, Vegetariskt