Majskycklingklubbor med rökt BBQ-sås

De färdigstekta klubborna marineras över natten och grillas när de ska serveras. Kycklingen håller sig en vecka i marinaden i kylen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 majskycklingklubbor
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

BBQ-sås

  • 4 kvisttomater
  • 50 g rökt sidfläsk - skivor
  • 1 röd paprika
  • 0,25 gurka
  • 2 stjälkselleristjälkar
  • 1 rödlök
  • 1 dl tomatjuice
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 10 jalapeño-tabasco (grön) - droppar
  • 1 spansk peppar (chili) - liten röd, urkärnad
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillbehör

  • färskpotatissallad - ljummen

Gör så här

  1. BBQ-sås: Dela tomaterna i halvor och koka dem med sidfläsket i en gryta, under lock, på svag värme ca 30 minuter.

  2. Kärna ur och dela paprikan, skär den och gurka, selleri och rödlök i bitar. Kör dem med de kokta tomaterna och fläsket i matberedare till grovt hackad soppa.

  3. Häll tillbaka allt i grytan och tillsätt tomatjuice, vinäger, jalapeño-tabasco, spansk peppar, socker, salt och peppar. Koka sakta tills såsen/marinaden blivit tjock och fått koncentrerad smak. Hälften av marinaden sparas som sås och resten som marinad till kycklingen.

  4. Kyckling: Sätt ugnen på 175°. Skär bort den nedersta leden på klubban och dra tillbaka köttet. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra och stek i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills innertemperaturen är 75°.

  5. Lägg kycklingen i den varma marinaden och låt stå i kylen över natten. Hit går bra att förbereda.

  6. Servering: Lyft upp kycklingklubborna ur marinaden. Lägg dem på grillen och grilla dem runt om några minuter så att de blir varma och får fin färg. Servera dem med den rökta såsen i små glas och färskpotatissallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!