00000

Fond du chef är ett gelé som används i stället för buljongtärning eller fond. Det innehåller inga tillsatta smakförstärkare eller konserveringsmedel.

För 4 personer

Ingredienser

600 g majskycklingfilé med skinn
2 rosmarinkvistar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör

Stomp:

8-10 potatisar, (ca 800 g)
1 vitlök, hel
1 dl crème fraiche, lätt
1 tsk salt
0,5 krm cayennepeppar

Fräs:

1 squash, (300 g)
1 msk smör
1 körsbärstomater, (250 g) ask
0,5 tsk salt

Sky:

1 dl vin, torrt vitt
1 dl vatten
0,5 förpackning fond du chef med kycklingsmak, (Knorr)
0,5 msk Maizena majsstärkelse
1 msk smör

Garnering:

rosmarin

Recept: Majskycklingfilé med vitlöks- och potatisstomp, fräst squash och vinsky

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Repa bladen från rosmarinen och peta in dem under kycklingskinnet. Krydda filéerna med salt och peppar. Bryn dem i smör, först med skinnsidan neråt, ca 3 min på varje sida.
  3. Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen till 68° innertemperatur, ca 20 min. Låt kycklingen vila ca 5 min.
  4. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Koka potatis och vitlök i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt dem rinna och ånga av.
  5. Stöt potatis och vitlök med en potatisstöt till ett grovt mos. Blanda i lätt crème fraiche och smaka av med salt och cayennepeppar.
  6. Strimla squashen. Fräs squashen i smör i en stekpanna ca 5 min. Blanda i tomaterna och krydda med salt.
  7. Koka upp vin, vatten och fond i en kastrull. Låt sjuda ca 2 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Vispa ner redning och smör i skyn.
  8. Skär kycklingen i breda skivor. Fördela stompet på tallrikar och lägg på kycklingen. Lägg squash och tomater runt om. Ringla över skyn. Garnera med rosmarin och servera.