Majskycklingfilé med vitlöks- och potatisstomp, fräst squash och vinsky

Fond du chef är ett gelé som används i stället för buljongtärning eller fond. Det innehåller inga tillsatta smakförstärkare eller konserveringsmedel.

Recept: Majskycklingfilé med vitlöks- och potatisstomp, fräst squash och vinsky

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Repa bladen från rosmarinen och peta in dem under kycklingskinnet. Krydda filéerna med salt och peppar. Bryn dem i smör, först med skinnsidan neråt, ca 3 min på varje sida.
  3. Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen till 68° innertemperatur, ca 20 min. Låt kycklingen vila ca 5 min.
  4. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Koka potatis och vitlök i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt dem rinna och ånga av.
  5. Stöt potatis och vitlök med en potatisstöt till ett grovt mos. Blanda i lätt crème fraiche och smaka av med salt och cayennepeppar.
  6. Strimla squashen. Fräs squashen i smör i en stekpanna ca 5 min. Blanda i tomaterna och krydda med salt.
  7. Koka upp vin, vatten och fond i en kastrull. Låt sjuda ca 2 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Vispa ner redning och smör i skyn.
  8. Skär kycklingen i breda skivor. Fördela stompet på tallrikar och lägg på kycklingen. Lägg squash och tomater runt om. Ringla över skyn. Garnera med rosmarin och servera.

Recept från