00000

En enkel rätt med mild smak av örter, saffran och vitt vin. Servera direkt, får den stå drar gnocchin åt sig all den goda saffranssåsen.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 majskycklingbröst, benfria, med skinnet kvar
0,5 dl timjan, färsk
4 rosmarin, färsk, kvistar
0,5 citron, skal och pressad saft
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
1 tsk havssalt
1 msk smör

Saffransgnocchi:

100 g savoj- eller grönkål
400 g gnocchi, färsk
400 g gnocchi, färsk
1 msk olivolja
2 schalottenlökar
2 msk smör
0,25 g saffran
1 dl vitt vin, torrt
1 dl vatten
1 msk kycklingfond, koncentrerad
1 dl tomater, marinerade, strimlade, soltorkade

1. Lägg kycklingbrösten i en påse tillsammans med grovhackad timjan, rosmarin, citronskal och citronsaft, peppar och olivolja. Sätt ugnen på 125°.
2. Saffransgnocchi: Skär bort rotstocken från savojkålen. Skär den i korta strimlor. Förväll den i kokande lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av och skölj i kallt vatten.
3. Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen. Häll av och skölj hastigt i kallt vatten.
4. Salta kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör. Ta upp kycklingfiléerna ur kryddpåsen. Stek med skinnsidan ner ca 4 min. Vänd och stek andra sidan 4 min. Efterstek kycklingfiléerna i ugnen tills innertemperaturen är 70°, ca 15 min.
5. Finhacka schalottenlökarna och fräs den genomskinlig i smör. Strö över saffran, häll på vin, vatten och kycklingfond. Sjud ca 5 min.
6. Lägg tomater, kål och gnocchi i saffransbuljongen. Blanda och servera direkt med kycklingen.