Använd digitaltermometer för en perfekt, saftig och mör majskyckling till svampcannellonin.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 majskycklingfiléer (ca 500 g)
1 bacon (140 g)
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Cannelloni:

200 g lasagneplattor färska
1 schalottenlök
400 g blandsvamp, trattkantareller eller karljohans
1 msk olivolja
1,5 dl mellangrädde
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk Maizena majsstärkelse
1 dl ost lagrad riven

sås:

1 dl mellangrädde
5 dl hönsbuljong
1 dl vin torrt vitt

Tillbehör:

200 g kantareller eller karljohansvamp
1 squash liten
1 paprika röd
1 msk olivolja
150 g sockerbönor
0,5 tsk salt
rucolasallad

Recept: Majskyckling med svampcannelloni

  1. Cannelloni: Skala och hacka löken. Rensa och hacka svampen. Fräs den tills all vätska försvunnit. Tillsätt lök och olja och stek alltsammans ca 5 min. Tillsätt grädde och låt koka ihop ca 2 min. Salta och peppra. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt svalna.
  2. Sås: Koka ihop grädde, hönsbuljong och vin tills det återstår ca 5 dl.
  3. Sätt ugnen på 200°.  Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda. Fördela svampröran på plattorna och rulla ihop. Lägg dem med skarven ner i en ugnssäker form. Häll över såsen. Strö över ost. Ställ in formen mitt i ugnen och tillaga ca 15 min.
  4. Stek baconet knaprigt i stekpannan. Lyft upp det och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem först med skinnsidan ner i stekpannan med baconfett. Vänd och stek dem på andra sidan ca 10 min, tills innertemperaturen är 70°. Låt vila ca 5 min under folie.
  6. Rensa svampen. Skiva squashen, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek svampen utan olja tills all vätska försvunnit. Tillsätt grönsakerna och stek i olja ca 3 min i stekpannan. Salta.
  7. Servera kycklingen med svampcannelloni, sås och grönsaker. Strö över bacon och rucola.