Majskyckling med svampcannelloni

Recept på majskyckling med svampcannelloni. Använd digitaltermometer för en perfekt, saftig och mör majskyckling till svampcannellonin.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 majskycklingfiléer - (ca 500 g)
  • 1 bacon - (140 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Cannelloni

  • 200 g lasagneplattor - färska
  • 1 schalottenlök
  • 400 g blandsvamp - trattkantareller eller karljohans
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl mellangrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl ost - lagrad riven

sås

  • 1 dl mellangrädde
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 dl vin - torrt vitt

Tillbehör

  • 200 g kantareller - eller karljohansvamp
  • 1 squash - liten
  • 1 paprika - röd
  • 1 msk olivolja
  • 150 g sockerbönor
  • 0,5 tsk salt
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Cannelloni: Skala och hacka löken. Rensa och hacka svampen. Fräs den tills all vätska försvunnit. Tillsätt lök och olja och stek alltsammans ca 5 min. Tillsätt grädde och låt koka ihop ca 2 min. Salta och peppra. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt svalna.

  2. Sås: Koka ihop grädde, hönsbuljong och vin tills det återstår ca 5 dl.

  3. Sätt ugnen på 200°.  Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda. Fördela svampröran på plattorna och rulla ihop. Lägg dem med skarven ner i en ugnssäker form. Häll över såsen. Strö över ost. Ställ in formen mitt i ugnen och tillaga ca 15 min.

  4. Stek baconet knaprigt i stekpannan. Lyft upp det och låt rinna av på hushållspapper.

  5. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem först med skinnsidan ner i stekpannan med baconfett. Vänd och stek dem på andra sidan ca 10 min, tills innertemperaturen är 70°. Låt vila ca 5 min under folie.

  6. Rensa svampen. Skiva squashen, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek svampen utan olja tills all vätska försvunnit. Tillsätt grönsakerna och stek i olja ca 3 min i stekpannan. Salta.

  7. Servera kycklingen med svampcannelloni, sås och grönsaker. Strö över bacon och rucola.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!