I annonssamarbete med SöNDAG

00000

Gott för dig som vill dra ner på nötköttsintaget. Vitamin- och fiberrik rätt!

För 4 portioner

Ingredienser

1 svensk, färsk majskyckling, hel
några kvistar färsk rosmarin, eller timjan
1 citron, klyftad med skal
8 vitlöksklyftor
olivolja
soja
salt & peppar

Tomaterna:

500 g svenska tomater, gärna i olika färger
flytande honung
fröblandning, exempelvis från Saltå kvarn
flingsalt och peppar
olja, oliv

Sparrisen:

500 g svensk sparris
rapsolja och smör

Majskyckling med rostade tomater och råstekt sparris

 

1. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck in kvistar med färsk rosmarin och klyftor av citron i kycklingens innanmäte. Salta och peppra såväl ovanpå som i buken. Gör snitt i kycklingens lårben och fyll med vitlöksklyftor. Häll olivolja och soja på en plåt och gnid kycklingen i vätskan. Grädda i cirka en timma. Spä på med mer soja och olja efterhand.

2. Tomaterna: Skär tomaterna i olika stora bitar. Ha olivolja och honung på tomaterna och rosta på en plåt, cirka en timma i 120 graders värme. Garnera därefter med flingsalt och frön.

3. Sparrisen: Råstek sparrisen i 5 minuter i rapsolja och smör.