Majskyckling med rostade tomater och råstekt sparris

Gott för dig som vill dra ner på nötköttsintaget. Vitamin- och fiberrik rätt!

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

Majskyckling med rostade tomater och råstekt sparris

 

1. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck in kvistar med färsk rosmarin och klyftor av citron i kycklingens innanmäte. Salta och peppra såväl ovanpå som i buken. Gör snitt i kycklingens lårben och fyll med vitlöksklyftor. Häll olivolja och soja på en plåt och gnid kycklingen i vätskan. Grädda i cirka en timma. Spä på med mer soja och olja efterhand.

2. Tomaterna: Skär tomaterna i olika stora bitar. Ha olivolja och honung på tomaterna och rosta på en plåt, cirka en timma i 120 graders värme. Garnera därefter med flingsalt och frön.

3. Sparrisen: Råstek sparrisen i 5 minuter i rapsolja och smör.

Recept från