Majskyckling med rostade tomater och råstekt sparris

Gott för dig som vill dra ner på nötköttsintaget. Vitamin- och fiberrik rätt!
Fredrik Eriksson

Ingredienser

  • 1 majskyckling - svensk, färsk hel
  • några kvistar färsk rosmarin - eller timjan
  • 1 citron - klyftad med skal
  • 8 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • soja
  • salt
  • peppar

Tomaterna

  • 500 g svenska tomater - gärna i olika färger
  • honung - flytande
  • fröblandning - exempelvis från Saltå kvarn
  • flingsalt och peppar
  • olivolja

Sparrisen

  • 500 g svensk sparris
  • rapsolja och smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck in kvistar med färsk rosmarin och klyftor av citron i kycklingens innanmäte. Salta och peppra såväl ovanpå som i buken. Gör snitt i kycklingens lårben och fyll med vitlöksklyftor. Häll olivolja och soja på en plåt och gnid kycklingen i vätskan. Grädda i cirka en timma. Spä på med mer soja och olja efterhand.

  2. Tomaterna: Skär tomaterna i olika stora bitar. Ha olivolja och honung på tomaterna och rosta på en plåt, cirka en timma i 120 graders värme. Garnera därefter med flingsalt och frön.

  3. Sparrisen: Råstek sparrisen i 5 minuter i rapsolja och smör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!