Majskyckling med limesås

Majskyckling med limesås

 

1. Gör i ordning rotsakerna till fonden. Skär dem i bitar och fräs rotsakerna i smör i en kastrull. Lägg i lagerblad, häll på vatten, kycklingfond och vin. Lägg i några limeskivor. Koka upp och småkoka under lock 30-40 minuter. Sila fonden väl. Koka utan lock 5-7 minuter på kraftig värme så att fonden kokar ihop tills ca hälften återstår. Sila.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Tillbehör: Putsa champinjonerna och halvera eller skär dem i fjärdedelar. Skala schalottenlöken och skär morötterna i snygga mindre bitar. Stek grönsakerna var för sig i smör tills de är knappt mjuka och håll dem varma. Skala, putsa och koka sparrisen. Putsa och koka haricots verts.
4. Salta och peppra på kycklingfiléerna. Bryn dem hastigt runt om och lägg dem på bakplåtspapper mitt i ugnen. Stek 10-20 minuter beroende på tjocklek till 68°. Ta ut, låt vila 5 minuter under folie.
5. Koka under tiden upp den silade kycklingbuljongen med grädden. Koka kraftigt några minuter utan lock, smaksätt med finrivet limeskal och pressad saft av lime.
6. Lägg upp de skivade kycklingbrösten med de frästa grönsakerna och servera såsen och kokt potatis till.

Recept från