40 minuter
Majskyckling med grillade rödbetor och burrata – gör så här:
- Skär av blasten från rödbetorna men spara den. Koka rödbetorna i vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Låt rinna av. Skala betorna under rinnande vatten och halvera dem.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna.
- Gnid in kycklingfiléerna med 1 msk olja och krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla filéerna på utegrill eller i grillpanna tills de fått fin färg och är genomstekta, 68° innertemperatur.
- Blanda rödbetorna med 1 msk olja och 1/2 tsk salt och grilla dem runtom ca 5 min.
- Skär salladen i fyra klyftor vardera. Pensla dem med 1/2 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt. Grilla dem ca 2 min på varje sida.
- Skölj blasten från rödbetorna noga. Stek dem i 1 msk olja tills de mjuknat. Krydda med 2 krm salt.
- Skär kycklingen i skivor. Lägg upp rödbetor, rödbetsblast och grillad sallad på ett fat. Toppa med kycklingen. Bryt burrataosten i bitar och lägg den på salladen. Strö över nötterna. Ringla över crema de balsamico. Garnera med rödbetsgroddar. Servera med bröd.