4.44.44.44.44.4

Majskyckling med grillade rödbetor och burrata passar bra på en fredag. Ta fram burrataosten ur kylen innan du börjar laga maten så att den blir rumstempererad. Då smakar den så mycket mer.

För 4 personer:

Ingredienser

4 majskycklingfiléer
2 knippor rödbetor, (à 500 g)
50 g pinjenötter
1 + 1 + 0,5 + 1 msk olivolja
1 + 0,5 + 0,5 tsk salt, + 2 krm
2 + 1 krm svartpeppar, nymald
2 gemsallad
2 burrataostar, (à 120 g)
2 msk crema de balsamico, med äppelsmak, Zeta

Garnering:

rödbetsgroddar

Tillbehör:

bröd

40 minuter

Majskyckling med grillade rödbetor och burrata – gör så här:

  1. Skär av blasten från rödbetorna men spara den. Koka rödbetorna i vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Låt rinna av. Skala betorna under rinnande vatten och halvera dem.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna.
  3. Gnid in kycklingfiléerna med 1 msk olja och krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla filéerna på utegrill eller i grillpanna tills de fått fin färg och är genomstekta, 68° innertemperatur.
  4. Blanda rödbetorna med 1 msk olja och 1/2 tsk salt och grilla dem runtom ca 5 min.
  5. Skär salladen i fyra klyftor vardera. Pensla dem med 1/2 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt. Grilla dem ca 2 min på varje sida.
  6. Skölj blasten från rödbetorna noga. Stek dem i 1 msk olja tills de mjuknat. Krydda med 2 krm salt.
  7. Skär kycklingen i skivor. Lägg upp rödbetor, rödbetsblast och grillad sallad på ett fat. Toppa med kycklingen. Bryt burrataosten i bitar och lägg den på salladen. Strö över nötterna. Ringla över crema de balsamico. Garnera med rödbetsgroddar. Servera med bröd.