55555

Kycklingen kan även grillas i grillpanna eller stekas i stekpanna och sedan efterstekas i ugnen. 

För 4 personer:

Ingredienser

600 g majskycklinglårfiléer, med skinn
1 zucchini
1 msk olivolja, + 2 msk + 1 msk
1 tsk salt, + 1/2 tsk
2 krm svartpeppar, nymald + 1 krm
1 ciabattabröd, litet
200 g haricots verts
200 g vaxbönor
200 g sockerbönor
1 bananschalottenlök
1 burk vita bönor, stora (400 g)

Paprikadressing:

1 burk grillad paprika, (200 g)
0,5 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
2 krm salt

Garnering:

timjan

45 minuter

Majskyckling med bönsallad, krutonger och rostad paprikadressing – gör så här:

  1. Ansa och skär zucchinin i ca 1 cm breda skivor. Pensla kycklingen med 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Krydda zucchiniskivorna med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Grilla kycklingen direkt runt om så att den får fin färg. Lägg den vid sidan av glöden och grilla indirekt tills kycklingen är genomgrillad, 70° innertemperatur, beräkna ca 20 min. Grilla zucchiniskivorna direkt ca 2 min på varje sida.
  3. Paprikadressing: Låt paprikan rinna av. Mixa den med olja, vinäger och honung. Krydda med salt.
  4. Skär brödet i riktigt tunna skivor. Stek dem i 2 msk olja i en stekpanna på båda sidor tills de fått fin färg.
  5. Ansa haricots verts och vaxbönor. Ansa och strimla sockerbönorna. Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av.
  6. Skala och finhacka löken. Skölj de vita bönorna med kallt vatten och låt rinna av.
  7. Skär kycklingen i breda skivor. Blanda bönor, zucchini, krutonger och lök på ett fat. Ringla över 1 msk olja. Lägg på kycklingen och servera med paprikadressingen. Garnera med timjan.