Majskyckling med bönsallad, krutonger och rostad paprikadressing

Kycklingen kan även grillas i grillpanna eller stekas i stekpanna och sedan efterstekas i ugnen. 
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g majskycklinglårfiléer - med skinn
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja - + 2 msk + 1 msk
  • 1 tsk salt - + 1/2 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 ciabattabröd - litet
  • 200 g haricots verts
  • 200 g vaxbönor
  • 200 g sockerbönor
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 burk vita bönor - stora (400 g)

Paprikadressing

  • 1 burk grillad paprika - (200 g)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 krm salt

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Ansa och skär zucchinin i ca 1 cm breda skivor. Pensla kycklingen med 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Krydda zucchiniskivorna med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Grilla kycklingen direkt runt om så att den får fin färg. Lägg den vid sidan av glöden och grilla indirekt tills kycklingen är genomgrillad, 70° innertemperatur, beräkna ca 20 min. Grilla zucchiniskivorna direkt ca 2 min på varje sida.

  3. Paprikadressing: Låt paprikan rinna av. Mixa den med olja, vinäger och honung. Krydda med salt.

  4. Skär brödet i riktigt tunna skivor. Stek dem i 2 msk olja i en stekpanna på båda sidor tills de fått fin färg.

  5. Ansa haricots verts och vaxbönor. Ansa och strimla sockerbönorna. Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av.

  6. Skala och finhacka löken. Skölj de vita bönorna med kallt vatten och låt rinna av.

  7. Skär kycklingen i breda skivor. Blanda bönor, zucchini, krutonger och lök på ett fat. Ringla över 1 msk olja. Lägg på kycklingen och servera med paprikadressingen. Garnera med timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!