Majskolvar på fyra vis

Varje kryddblandning räcker till fyra majskolvar, så välj en smak eller öka antalet majskolvar.

30 min

Majskolvar på fyra vis

 

1. Ansa majsen. Grilla den runt om ca 10 min.

2. Kryddig majs: Klipp smörgåskrassen och blanda med limeskal, chiliflakes och salt. Pensla den grillade majskolven med olja och rulla den i kryddblandningen.

3. Persisk majs: Blanda sirap och smör i en kastrull och låt koka ca 2 min. Rosta valnötterna i en torr, hetstek panna tills de fått fin färg. Krossa dem i mortel. Blanda valnötter, sumak, salt och peppar. Pensla de grillade majskolvarna med sirapen och rulla dem i nötblandningen.

4. Syrlig majs: Hacka myntan och blanda med citronskal och ost. Smält smöret. Pensla de grillade majskolvarna med smör och rulla dem i myntaröran.

5. Asiatisk majs: Stöt pepparkornen. Rosta sesamfröna i en torr, hetstek panna så att de får fin färg. Blanda pepparkorn, sesamfrön, chilipulver och sjögräs. Pensla de grillade majskolvarna med olja. Rulla dem i kryddblandningen.

Recept från