00000

Varje kryddblandning räcker till fyra majskolvar, så välj en smak eller öka antalet majskolvar.

För 4 personer

Ingredienser

Majskolvar på fyra vis

4 majskolvar

Kryddig majs

2 askar smörgåskrasse
4 lime, rivet skal
2 tsk chiliflakes
2 tsk havssalt
2 msk avokadoolja

Persisk majs

3 msk granatäppelsirap
1 msk smör
1 dl valnötter
2 tsk sumak
1/2 salt
1 krm nymald svartpeppar

Syrlig majs

4 myntakvistar
1 citron, rivet skal
50 g riven ost
1 msk smör

Asiatisk majs

1 tsk sichuanpepparkorn
1 tsk sesamfrön
2 tsk chilipulver
2 tsk torkat sjögräs
3 msk sesamolja

30 min

Majskolvar på fyra vis

 

1. Ansa majsen. Grilla den runt om ca 10 min.

2. Kryddig majs: Klipp smörgåskrassen och blanda med limeskal, chiliflakes och salt. Pensla den grillade majskolven med olja och rulla den i kryddblandningen.

3. Persisk majs: Blanda sirap och smör i en kastrull och låt koka ca 2 min. Rosta valnötterna i en torr, hetstek panna tills de fått fin färg. Krossa dem i mortel. Blanda valnötter, sumak, salt och peppar. Pensla de grillade majskolvarna med sirapen och rulla dem i nötblandningen.

4. Syrlig majs: Hacka myntan och blanda med citronskal och ost. Smält smöret. Pensla de grillade majskolvarna med smör och rulla dem i myntaröran.

5. Asiatisk majs: Stöt pepparkornen. Rosta sesamfröna i en torr, hetstek panna så att de får fin färg. Blanda pepparkorn, sesamfrön, chilipulver och sjögräs. Pensla de grillade majskolvarna med olja. Rulla dem i kryddblandningen.