3.83.83.83.83.8

Majsfritters är frasiga små plättar passar bra som förrätt eller snacks till ett glas öl. De blir frasiga och knapriga tack vare bakpulver. Ät dem med fingrarna och ha servetter till hands.

För 4 personer:

Ingredienser

1 burk majs, (150 g)
0,5 dl jalapeño, inlagd
0,5 dl ost, riven, gärna cheddar
1 ägg
1 msk majsstärkelse, Maizena
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk rapsolja

Garnering:

koriander

15 minuter

Majsfritters – gör så här:

  1. Låt majsen rinna av. Mixa hälften av majsen med mixerstav. Hacka jalapeñon.
  2. Blanda mixad och hel majs med jalapeño, ost, ägg, majsstärkelse, bakpulver och salt.
  3. Stek små plättar av majssmeten i olja ca 3 min på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper. Toppa med koriander och servera dem ljumna.
Fler recept med: Förrätter, Fredagsmat, Vegetariskt