Majsfritters

Majsfritters är frasiga små plättar passar bra som förrätt eller snacks till ett glas öl. De blir frasiga och knapriga tack vare bakpulver. Ät dem med fingrarna och ha servetter till hands.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 burk majs - (150 g)
  • 0,5 dl jalapeño - inlagd
  • 0,5 dl ost - riven, gärna cheddar
  • 1 ägg
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk rapsolja

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Låt majsen rinna av. Mixa hälften av majsen med mixerstav. Hacka jalapeñon.

  2. Blanda mixad och hel majs med jalapeño, ost, ägg, majsstärkelse, bakpulver och salt.

  3. Stek små plättar av majssmeten i olja ca 3 min på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper. Toppa med koriander och servera dem ljumna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!