4.24.24.24.24.2

Majsbröd med citron och rosmarin är mumsiga bullar som är mjuka i konsistensen och härligt friska i smaken. Perfekta picknickbullen eller till buffén.  

För 35 bullar:

Ingredienser

5 dl vatten
2 dl polenta, (150 g)
1 citron, stor
3 dl mjölk
1,5 dl olivolja
2 msk rosmarin, hackad 
50 g jäst
1 msk salt
16 dl vetemjöl, (ca 1 kilo)

Garnering:

1 dl polenta

 30 minuter + 1 timme 15 min jäsning + 10 minuter i ugn

Majsbröd med citron och rosmarin – gör så här:

  1. Koka upp vattnet och häll det över polentan. Rör om och låt svalna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
  2. Blanda alla ingredienser i en hushållsassistent och arbeta ­degen ca 10 min. Låt den jäsa övertäckt ca 45 min.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 35 bitar. Rulla ut varje bit till små längder och sno ihop till en knut. Rulla dem i polenta. Eller forma bitarna till runda bullar om du vill göra brytbröd. Lägg knutarna på plåtar med bakplåtspapper. Stick ­eventuellt in en liten kvist rosmarin i varje bulle. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  4. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Matbröd