30 minuter + 2 1/2 timmes jäsning + 40 minuter i ugn
Majsbröd – gör så här:
- Mixa hälften av majsen med mixerstav till en puré. Kärna ur och finhacka chilin.
- Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt mixad majs, chili, surdeg, durumvete, polenta, olja, salt och honung. Rör i den hela majsen och tillsätt mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg, ca 15 min i en hushållsassistent. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 1/2 timme.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk, dela den i tre bitar. Forma degen till limpor. Rulla dem i polenta. Lägg dem i smorda brödformar. Låt jäsa övertäckta ca 1 timme. Sätt ugnen på 250°. Ställ in bröden mitt i ugnen, häll in 1 dl vatten på ugnsbottnen. Stäng luckan snabbt. Sänk ugnsvärmen till 200°. Grädda bröden ca 40 min.
- Ta bröden ur formarna och låt dem svalna på galler.