55555

För 4 limpor

Ingredienser

50 g Jäst
5 dl vatten, fingervarmt
3 msk olivolja
2 tsk salt
12 dl dinkelsikt
2,5 dl polentamajsgryn
300 g konserverad majs
polentagryn

1 Lös upp jästen i det fingervarma vattnet och tillsätt olja och salt. Tillsätt dinkelsikt och polentagryn, men spara en matsked till dekoration. Blanda till en ganska lös deg. Skölj majsen väl och arbeta in kornen i degen. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
2 Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut degen på en långpanna klädd med bakplåtspapper. Skär tre snitt genom brödet med en mjölad kniv så du får fyra längder. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 20 minuter. Strö på en matsked Polentagryn och grädda brödet i mitten av ugnen i 20 minuter.

Fler recept med: Matbröd, Övrigt