Majs- och chilibiffar

Fina majsprickar och kryddig smak finns i dessa lättgjorda nötbiffar. Gör biffarna hemma, frys in och ta med i kylväskan. Gröna ärter ger fin färg och härlig smak till moset. Paprikahalvorna steks i ugnen innan de fylls med ärtmoset så att de får en fin sötma.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 dl fiberhavregryn
  • 1 dl vatten
  • 600 g nötfärs
  • 1,5 dl majs
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 tsk chili - finhackad, färsk
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Blanda fiberhavregryn och vatten i en bunke, låt stå ca 10 min.

  2. Sätt ugnen på 225°.

  3. Tillsätt färs, majs och kryddor till havregrynen. Arbeta ihop färsen så att den känns smidig och ganska fast. Forma färsen till biffar.

  4. Smält smöret i en ugnsform, lägg i biffarna. Stek mitt i ugnen ca 15 min, vänd biffarna en gång under stekningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!