Majonnäs utan ägg

Recept på majonnäs utan ägg. Istället för äggulor tar man spadet från kikärter på burk och sedan gör man som vanligt med senap, vinäger och tillsätter oljan medan man mixar. Vi gjorde en test i provköket på Allt om Mat och det blev en perfekt fluffig och god majonnäs. Lite vitare i färgen och lika användbar som vanlig majonnäs gjord på äggulor.
Recept på vegansk majonnäs utan ägg.
Recept på vegansk majonnäs utan ägg.

Ingredienser

  • 0,5 dl kikärtsspad
  • 1 msk vitvinsvinäger - eller äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl rapsolja

Gör så här

  1. Se till att alla ingredienser har samma temperatur innan du sätter igång. Använd en snäv skål eller kanna och en stavmixer om du inte har en vanlig mixer. Mät upp kikärtsspad, vinäger, senap och salt i skålen/kannan.

  2. Kör igång mixen och tillsätt oljan först lite i taget och sedan i en jämn stråle. Mixa till en luftig majonnäs. Smaksätt ev med lite svartpeppar. Klart!

  3. Det går att smaksätta den här majonnäsen precis på samma sätt som vanlig med ägg. T ex med några droppar sesamolja, en skvätt soja, srirachasås, vitlök, citron eller örter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!