Mafaldine med pilgrimsmusslor

Allt om Mat

Tomatsås

  • 2 vitlöksklyftor - stora
  • 1 msk smör
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vermouth
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl parmesan - nyriven

Tillbehör

  • 400 g mafaldine - eller annan lång pasta
  • 2 plommontomater
  • 200 g sparris - i knippe
  • 20 pilgrimsmusslor
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 citron - saften

Gör så här

  1. Sås: Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i smör. Häll i grädde, mjölk, vermouth, tomatpuré, salt och peppar. Sjud under vispning ca 15 min tills ca 3 dl återstår. Tillsätt parmesan. Dra av från värmen och låt stå under lock.

  2. Gör ett kryss i tomaterna. Lägg dem ca 30 sekunder i kokande. Lyft upp och dra bort skalet under rinnande kallt vatten. Dela kärna ur och skär dem tunna klyftor.

  3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

  4. Skär bort det nedersta på sparrisen och halvera dem. Koka dem i lättsaltat vatten 3-5 min.

  5. Pensla pilgrimsmusslorna med olja och salta. Grilla dem i het grillpanna 1-2 min på varje sida. Droppa över citronsaft.

  6. Häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll över såsen, rör om och hetta upp.

  7. Lägg upp pastan på varma tallrikar. Lägg på tomatklyftorna, sparrisen och pilgrimsmusslorna. Toppa med hyvlade parmesanflagor och nymald svartpeppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!