1. Skala och riv morötterna grovt.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs vitlök, spiskummin, koriander och cayennepeppar i oljan ca 1 minut. Tillsätt salt, socker, citronsaft och vatten. Koka ihop under omrörning 1–2 min.
3. Blanda de rivna morötterna med den varma marinaden. Låt stå ca 10 min. Blanda i persiljan.
4. Grilla eller stek korven och servera med morotssallad och kokt potatis.
Madeleines grillade korv med kryddig morotssallad
Den kryddiga morotssalladen kan serveras både varm och kall, tipsar Madeleine.
För 4 person(er)
Ingredienser
450 g | korv, t ex frukostkorv, prinskorv eller isterband |
Sallad
500 g | morötter |
2 msk | olja |
2 | vitlöksklyftor, finhackade |
1,5 tsk | spiskummin |
0,5 tsk | koriander |
1 krm | cayennepeppar |
1 tsk | salt |
1 tsk | strösocker |
2 | citroner |
1 dl | vatten |
1 dl | finstrimlad bladpersilja |
Tillbehör
1 knippa | potatis |