Madeleinekakor med lime och matcha-te

Recept på Madeleinekakor med lime och matcha-te.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk limeskal - rivet
  • 1 tsk matcha-te pulver - -2, t ex Kung Markatta
  • 1 msk lime - pressad

Garnering

  • 0,5 msk florsocker
  • 1 krm matcha-te pulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och pensla madeleineformarna med lite av det. Vispa ägg och socker ljust och luftigt.

  2. Blanda vetemjöl, mandelmjöl, limeskal och matcha-te. Rör ner det smälta avsvalnade smöret. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt limesaften.

  3. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Lossa försiktigt ur formarna. Låt svalna på galler. Blanda florsockret med tepulvret och sikta blandningen över kakorna.

  4. Kökstipset! Madeleineformar finns i flera varianter: silikon, teflon eller styckvis i plåt eller aluminium. Här är en bra budgetvariant i teflon med non stick beläggning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!