Madeleinekakor

00000

Recept på madeleinekakor. Speciella formar till madeleinekakor finns i välsorterade köksbutiker med baktillbehör. Har man tur kan man fynda på loppis eller i antikbod.

För 10-12 kakor:

Ingredienser

100 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl

Pensling:

1 msk smör
1 msk vetemjöl

Garnering:

florsocker

Tillbehör:

passionsfruktssirap, se recept

15 minuter + 10 minuter i ugn

Madeleinekakor – gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker luftigt. Rör ner mjölet . Tillsätt smöret. Täck bunken med plastfolie och låt smeten svälla ca 10 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret till penslingen. Pensla madeleineformarna med smör. Sikta över mjölet.
  3. Fyll formarna med smeten, använd gärna spritspåse, fyll nästan upp till kanten. Grädda mitt i ugnen tills kakorna blir gyllenbruna, ca 10 min.
  4. Stjälp upp kakorna på ett galler och låt kallna.
  5. Pudra över florsocker och servera gärna kakorna med passionsfruktssirap.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt