I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Madeirasås är en sås som är supergod till bland annat kötträtter, kyckling, fläskfilé och skinka. Ger en god smak av russin och timjan. 

För 4 portioner

Ingredienser

1/2 gul lök, finhackad
3 kvistar färsk timjan
1 msk russin
2 dl rött vin
2 dl madeira
2 msk Bong Touch of Taste Oxfond
2 msk smör
salt & pepparblandning

Madeirasås – gör så här:

  1. Stek löken i smör till en gyllenbrun färg på medelstark värme.
  2. Tillsätt russin & timjan. Fräs med i ca 1 min.
  3. Häll i vin, Madeira, vatten och oxfond.
  4. Låt reducera till ca 3 dl vätska återstår.
  5. Red såsen till önskad konsistens med majsstärkelse utrört i vatten.
  6. Vispa ner smöret i såsen innan servering. Smaksätt med salt & peppar.