Macka med örtpastrami och pikant gurk- och sparrissallad

Den här kombinationen är också mycket bra i en wrap. Gurk- och sparrissalladen är ett utmärkt tillbehör till stekt kyckling, fisk eller annat stekt kött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 minibaguetter - eller liknande, gärna fullkorn
  • 1 msk smör
  • 1 röd paprika
  • 8 grönsalladsblad
  • 12 skivor örtpastrami

Gurk- och sparrissallad

  • 6 gröna sparrisar
  • 0,5 gurka
  • 0,5 salladslök
  • 4 rädisor

Gräddvinägrett

  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk söt senap
  • 0,5 liten vitlöksklyfta - pressad
  • 2 krm salt
  • 0,5 tsk rosépeppar

Gör så här

  1. Vinägrett: Blanda ihop ingredienserna till gräddvinägretten. Ställ i kylen så länge.

  2. Sallad: Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka den ca 5 min i lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten för att avstanna kokningen. Skär sparrisen i ca 2 cm långa bitar.

  3. Skala och halvera gurkan på längden och kärna ur med en liten sked. Skär gurkan i bitar. Strimla salladslöken och hacka rädisorna grovt. Lägg grönsakerna i en skål och häll över gräddvinägretten. Låt stå i kylskåpet ca 30 min.

  4. Bre bröden med smör. Kärna ur och skär paprikan i ringar. Lägg salladsblad, paprika och pastrami ovanpå. Skeda gurksalladen över och lägg ihop bröden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!