30 minuter + 30 minuter för kålen att dra + 15 minuter i ugn
Macka med confiterat anklår, picklad rödkål och valnötscrème fraiche – gör så här:
- Picklad rödkål: Ansa kålen och skala löken. Finstrimla kål och lök, gärna på mandolin. Blanda kål och lök med vatten, socker, ättika och salt. Låt stå i rumstemperatur, ca 30 min.
- Valnötscrème fraiche: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Finhacka valnötterna. Blanda crème fraiche och valnötter och smaksätt med valnötsolja. Krydda med salt och peppar. Fyll crèmen i en spritspåse utan tyll och lägg i kylen.
- Sätt ugnen på 150°. Lägg anklåren i en ugnssäker form och värm dem mitt i ugnen ca 15 min. Ta bort skinn och ben från anklåren, plocka köttet i mindre bitar eller strimlor.
- Låt kål och lök rinna av. Bred brödet med smör och lägg på mâchesallad. Spritsa på valnötscrème fraiche. Toppa med picklad kål och confiterad anka. Skär fikonen i klyftor och garnera smörgåsarna med fikon och timjan.