Mâchesallad med kallrökt lax, grapefrukt och avokado

00000

Recept på mâchesallad med kallrökt lax, grapefrukt och avokado. Grapefrukt möter rökt lax i en synnerligen lyckad smakkom­bination.

För 4 personer:

Ingredienser

75 g mâchesallad
2 grapefrukter
2 avokador
200 g lax, kallrökt, i tunna skivor
8 rädisor

Dressing:

0,5 dl olivolja
1 msk citron, pressad
1 msk apelsin, pressad
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

 

  1. Skala grapefrukten. Skär ut hinnfria klyftor. Kärna ur avokadorna
    och skär fruktköttet i skivor.  Skär laxskivorna i mindre bitar.
    Ansa och skär rädisorna i skivor.
  2. Dressing: Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Krydda med salt och peppar.
  3. Fördela salladen på tallrikar. Lägg på grapefrukt, avokado, lax och rädisor. Ringla över lite dressing och servera resten till.

    Recept: Monica Eisenman

Fler recept med: Brunch, Fisk, Lax, Övrigt