00000

Välj helst en fin mandelmassa som består  av 50 % mandel och 50 % socker.

För 20 kakor

Ingredienser

1 äggvita, + 1 äggvita
150 g mandelmassa
50 g florsocker, (totalt drygt 1 1/2 dl) + 50 g florsocker
hushållsfärg, några droppar, röd och blå

Svartvinbärskräm:

125 g choklad, vit
0,5 dl vinbär, svarta , färska eller frysta och tinade
2 msk vispgrädde

Gör så här:

1. Arbeta in den ena äggvitan lite i taget i mandelmassan, först med händerna och när smeten blir lite lösare med en gaffel. Blanda i 50 g florsocker.

2. Vispa den andra äggvitan fluffigt i en ren och torr bunke. Tillsätt 50 g florsocker lite i taget och fortsätt vispa till ett fast skum.

3.Vänd ner äggviteskummet lite i taget i mandelmassan.  Blanda några droppar röd och blå hushållsfärg och vänd försiktigt ner i smeten.

4. Spritsa ut rundlar stora som femkronor på två plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten ca 1 timme. Då torkar ytan och kakorna blir finare. Sätt ugnen på 150°. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen 10-12 min. Låt kakorna svalna och lossa dem sedan från papperet.

5. Finhacka chokladen. Mixa vinbären med mixerstav eller i matberedare. Koka upp vinbärspurén med grädden i en liten kastrull. Dra kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna i rumstemperatur över natten eller i kylen ca 30 min.

6. Spritsa svartvinbärskräm på hälften av macaronerna. Lägg ihop med resten av kakorna. Kakorna håller sig 3-4 dagar i rumstemperatur, men det går också bra att frysa in dem.