Mac & cheese av julskinka och cheddarost

Mac & cheese av julskinka och cheddarost är en god pastarätt av skink- och ostrester. Servera med sallad, senap eller ketchup.
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8 dl makaroner - eller pastaskruvar (man kan använda den pasta man gillar eller har i skafferiet)
  • 7 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl cheddarost - riven, eller annan valfri ost + 1 dl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g julskinka - eller rökt skinka

Garnering

  • 2 msk persilja - hackad

Tillbehör

  • sallad
  • ketchup - eller senap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola av pastan i kallt vatten i ett durkslag.

  2. Koka upp mjölk och grädde. Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och vispa i gräddmjölken. Rör i 2 dl ost. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär skinkan i bitar. Lägg pastan i en ugnssäker form. Fördela skinkan över pastan. Häll på såsen. Strö över 1 dl ost.

  4. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min. Strö över persilja och servera med sallad och ketchup eller senap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!