44444

Mac & cheese av julskinka och cheddarost är en god pastarätt av skink- och ostrester. Servera med sallad, senap eller ketchup.

För 4 personer:

Ingredienser

8 dl makaroner, eller pastaskruvar (man kan använda den pasta man gillar eller har i skafferiet)
7 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 + 1 dl cheddarost, riven, eller annan valfri ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
200 g julskinka, eller rökt skinka

Garnering:

2 msk persilja, hackad

Tillbehör:

sallad
ketchup, eller senap

25 minuter + 15 minuter i ugn

Mac & cheese av julskinka och cheddarost – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola av pastan i kallt vatten i ett durkslag.
  2. Koka upp mjölk och grädde. Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och vispa i gräddmjölken. Rör i 2 dl ost. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär skinkan i bitar. Lägg pastan i en ugnssäker form. Fördela skinkan över pastan. Häll på såsen. Strö över 1 dl ost.
  4. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min. Strö över persilja och servera med sallad och ketchup eller senap.