3.83.83.83.83.8

Lyxpizza med sparris och hummer passar fint när det är något som ska firas. Hummerköttet läggs på den färdiggräddade pizzan för att köttet inte ska bli segt.

För 2 personer:

Ingredienser

0,5 sats grunddeg för pizza
100 g mascarponeost
100 g västerbottensost
1-2 msk mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
250 g sparris, grön
1 hummer, kokt
10 körsbärstomater, gula

Garnering:

körvel

20 minuter + tid för degen att jäsa + 10 minuter i ugn

Lyxpizza med sparris och hummer – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Rör ihop mascarpone- och västerbottensost. Späd med mjölken till en smidig konsistens. Krydda med salt och peppar.
  2. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Halvera sparrisen på längden.
  3. Klyv hummern och ta ur köttet. Skär stjärten i mindre bitar. Knäck klorna med nötknäckare och plocka ut köttet.
  4. Kavla ut degen till en avlång pizza, ca 25 cm lång, på en plåt med bakplåtspapper. Bred på ostkrämen och lägg på sparris och tomater.
  5. Grädda pizzorna mitt i ugnen 10–12 min. Strö hummerbitarna över pizzorna och toppa med hummerklorna. Garnera med körvel och servera.