Lyxmandelmassa

Att göra egen mandelmassa inför julens marsipangristillverkning är roligt och så gott! Äggvita gör att den blir smidigare och passar bra till marsipanfigurer.

Ingredienser

  • 1,5 dl florsocker - (90 g)
  • 0,25 vaniljstång
  • 100 g sötmandel
  • 2 msk äggvita - vispad

Gör så här

  1. Skålla mandeln och torka den med hushållspapper. Mal mandeln i mandelkvarn. Blanda den malda mandeln med florsocker och mal en gång till.

  2. Skrapa ut frön från vaniljstången och blanda det med mandel- och sockerblandningen.

  3. Arbeta in vispad, lätt skummig äggvita. Knåda samman tills massan får fin konsistens.  Förvara lufttätt i kylen, håller i upp till 4 veckor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!