Lyxiga pepparkaksbrownies med chokladrippel - så här gör du

Recept på brownies med smak av pepparkaka. Med ett krämigt inre smälter de i munnen, pistaschnötter en härlig knaprighet.
Malin Landquist
Härligt smarriga pepparkaksbrownies med chokladtrippel
Härligt smarriga pepparkaksbrownies med chokladtrippel Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 50 g pistaschnötter
  • 1 vaniljstång
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad - (70%)
  • 4 ägg
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk bakpulver

Garnering

  • 50 g vit choklad
  • tranbär - färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka nötterna. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Lägg i vaniljfrön och choklad och rör så att chokladen smälter.

  2. Vispa ägg, muskovadosocker och strösocker luftigt. Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bakpulver. Rör ner smör- och mjölblandningarna  i äggvispet och rör ihop till en jämn smet.

  3. Fördela smeten jämnt i en form, ca 20x30 cm, klädd invändigt med bakplåtspapper. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Den ska inte  vara genomgräddad. Låt kakan kallna.

  4. Smält den vita chokladen och rippla över kakan. Strö över tranbär som garnering.

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!