00000

Fyll korgarna strax före servering så håller de sig knapriga.

För 18 st

Ingredienser

4 fryst filodeg, ark
25 g smör
500 g räkor med skal
150 g kallrökt lax
3 msk turkisk yoghurt
2 msk pepparrot, riven eller hackad dill

garnering

1 pkt rucolasallad

1. Filodegskorgar: Sätt ugnen på 175°. Skär filodegen i rutor ca 10 x 10 cm. Lägg ihop degrutorna två och två i aluminiumfolieformar. Smält smöret och pensla formarna med det.
2. Grädda korgarna mitt i ugnen ca 7 min tills de har fått fin färg. Ställ torrt att kallna.
3. Skala räkorna. Hacka laxen fint och blanda med yoghurt. Tillsätt pepparrot eller dill. Vänd ner räkor. Låt stå kallt minst 30 min.
4. Dela rucolabladen och lägg i korgarna tillsammans med lax- och räkröran.