Lyxiga crêpes med toscaglasyr

Förbered och gratinera precis före servering.
Allt om Mat
Lyxiga crêpes med toscaglasyr
Lyxiga crêpes med toscaglasyr Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 4 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 50 g smör

Fyllning

  • 2 dl hallonsylt
  • 100 g mörk choklad - mörk (70 %)

Toscaglasyr

  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 50 g mandelspån - rostade (1 påse)

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, mjölk, mjöl, socker och salt i en skål. Smält smöret i stekpannan och blanda ner det i smeten. Låt den svälla ca 20 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Grädda crêpesen ca 2 min per sida och lägg dem på hög med en remsa smörgåspapper emellan. Bred en dryg matsked hallonsylt på varje och lägg en 10 g chokladbit ovanpå. Vik ihop och lägg dem i en ugnssäker form.

  3. Koka smör, socker och mjöl i en kastrull under omrörning 2–3 min tills sockret smält. Blanda i mandelspånen och häll smeten över crêpesen.

  4. Gratinera mitt i ugnen 5–6 min. Servera tillsammans med en kula vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!