00000

Förbered och gratinera precis före servering.

För 10 crêpes

Ingredienser

4 äggulor
4 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 krm salt
50 g smör

Fyllning:

2 dl hallonsylt
100 g mörk choklad, (70 %)

Toscaglasyr:

50 g smör
0,5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
50 g mandelspån, rostade (1 påse)

Lyxiga crêpes med toscaglasyr – gör så här:

  1. Vispa ihop äggulor, mjölk, mjöl, socker och salt i en skål. Smält smöret i stekpannan och blanda ner det i smeten. Låt den svälla ca 20 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Grädda crêpesen ca 2 min per sida och lägg dem på hög med en remsa smörgåspapper emellan. Bred en dryg matsked hallonsylt på varje och lägg en 10 g chokladbit ovanpå. Vik ihop och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Koka smör, socker och mjöl i en kastrull under omrörning 2–3 min tills sockret smält. Blanda i mandelspånen och häll smeten över crêpesen.
  4. Gratinera mitt i ugnen 5–6 min. Servera tillsammans med en kula vaniljglass.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Fest