Lyxiga chokladéclairs

Recept på chokladéclairs. Éclairs är det franska namnet på små, avlånga petits-chouxer som fylls med sött eller salt innehåll.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 ägg

Chokladkräm

  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 75 g mjölkchoklad

Garnering

  • 50 g choklad - mörk (70 %)

: Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör. Vispa ner mjöl och salt. Låt smeten svalna. Vispa i äggen, ett i taget, och rör kraftigt mellan varje.Häll smeten i en spritspåse med en stor tyll. Spritsa 8 avlånga bakelser på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt kallna på galler.Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa grädden till ett fast skum. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Rör ner chokladen i äggblandningen och vänd försiktigt ner grädden. Häll krämen i en spritspåse. Klyv bakelserna och spritsa i krämen. Lägg tillbaka locken.Smält choklad till garnering och ringla på bakelserna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!